Lappstyle

Lapista - luontoa kunnioittaen !

 

Tuotteet

 


Tuotteet tehdään/toimitetaan toistaiseksi tilaustöinä. Myöhemmin (lähiaikoina) näille sivuille lisätään myös valmiita myytävänä olevia tuotteita.

Puukot ja leukut

Puukkojen ja leukujen ulkoasut mukailevat Lapissa vuosisatojen aikana muovautuneita malleja.  Esim. kahvat istuvat hyvin käteen, puukot ovat ulkoisesti kauniita ja ne soveltuvat hyvin käyttöesineiksi.

Terien pituudet 5 - 25 cm

Puukon kahvaosa koostuu sarviluusta, visakoivusta, koivun-/raidan pahkasta ja nahasta valmistetuista levyistä/kuutioista latomalla niitä ennalta suunnitellussa järjestyksessä ja sovittamalla ne terän kahvaruotoon.

Tupet valmistetaan, joko kokonaan tai osittain, aidosta nahasta. Osittaisissa nahkatupeissa nahkaosuus kattaa yleensä puukon kahvaosan ja terän osalle tuppi valmistetaan joko sarviluusta tai puusta, joskus myös luun ja puun yhdistelmistä.

Luuosat koristellaan käsin, kaivertamalla niihin perinteisiä saamelaisaiheisia ornamentteja, mutta myös tilaajan haluamia kuvioita kuten omistuskirjoitukset ja muut halutut erityiskuviot.

Tilaustyönä valmistan myös kokoluutuppeja, jolloin tupen raaka-aineiksi valitaan parhaat sarviyksilöt ja tuppi koristellaan kaivertamalla siihen em. ornamentteja. 

Kuksat ja konjakkipiiput

Kuksat valmistetaan pääsääntöisesti koivun pahkasta ja sen korvalliseen/kahvaan upotetaan sarviluu, joka koristellaan em. ornamenteilla ja/tai tilaajan haluamilla kuvioilla.

Konjakkipiiput valmistetaan kuten kuksat, mutta piipun varsi valmistetaan poron sarviluusta ja se istutetaan piipun kuppiosaan sovittamalla osat tarkasti yhteen.

Piipun varteen, luuosaan kaiverretaan haluttuja tai valmiiksi suunniteltuja koristekuvioita.